Ангелската билка

220
Ангелската билка

Tвъpди ce, чe личнo Apxaнгeл Mиxaил я e открил

Наричат билката Ангелика "ангелската билĸa". Tвъpди ce, чe личнo Apxaнгeл Mиxaил я e открил. В народната медицина това растение се счита за лекарство за всичко. Ангелика се използва и като лекарство, и като храна и подправка заради аромата си. В Средновековието е била една от основните билки, които хората са използвали. През този период с нея са били спасявани много болни и така е получила името ангелска билка .

Ангеликата, популярна още като лечебна пищялка, се препоръчва за грижа за кожата. Тя съдържа вещества, като антиоксиданти и витамини, които са полезни за естественото лечение на различни кожни състояния, посочва Дарик радио.

Често билката се използва за почистване на лицето, тъй като прави кожата по-мека и здрава. За целта смесете две кафяни чаши алое вера с 8-10 капки екстракт от корена на ангелската билка. Сместа е ефикасна не само за измиване на лицето, но и за справяне с акнето. За целта се препоръчва да почиствате лицето си сутрин и вечер.

Билката се използва от векове от китайците за лечение на косопад, тъй като е богата на витамин Е. Тя стимулира циркулацията на кислород в тялото и скалпа, като в резултат стимулира растежа на косата. Ангеликата помага и при менструални спазми, като облекчава болките. Сред благоприятните й действия е помощта и при храносмилането, като подпомага усвояването на храната. Въпреки всички полезни действия е добре да се консултирате с личният си лекар, преди да започнете да използвате ангелската билка.

Добави коментар