Алкохолът ни разболява

90
Алкохолът ни разболява

Отслабва организма ни срещу вирусите

Голямото количество алкохол отслабва имунната система и прави организма по-уязвим към различни вируси, установи екип от изследователи от Масачузетския университет.

За да тестват действието на алкохола, екипът атакува с химически съединения моноцитите – белите кръвни клетки, които са първата отбранителна линия срещу инфекциите, разказва "Ню сайънтист".

Тези съединения действат като вируси и бактерии. При това половината от моноцитите били "обработени" с алкохол (неговото равнище било като на човек, който изпивал по 4-5 напитки всеки ден в продължение на цяла седмица).

Оказало се, че алкохолът притъпявал защитния механизъм на клетките – при среща с мнимия вирус те изработвали три четвърти по-малко молекули на интерферон от първи тип, в сравнение с обичайната норма. При това повишавало се изработването на възпалително съединение, известно като фактор за некрозата на тумор-алфа.

Получените резултати потвърждават изследванията, че хора, които често пият и страдат от имунен дефицит, бързо умират, посочва БГНЕС. Същото важи и за пиещите раково болни. Следващата задача на изследователите е да видят дали алкохолът намалява ефекта от ваксинация.Добави коментар