Алергията е въпрос на...

52
Алергията е въпрос на...

...психология

Алергиите са проява на свръхчувствителност. Холистичната медицина гледа на тях като въпрос на нагласа. Хората, които имат алергии, често са към неща, които много обичат, разказа д-р Папазова в предаването на Нова телевизия "На кафе".

Алергичният винаги трябва да ползва помощта на психолог, за да промени нагласата към себе си и към света около себе си, посъветва тя.

Нагласи за алергии се предават по наследство. Възможно е хора, които имат един тип имунна система, да предадат тази чувствителност и на децата си. Всеки организъм реагира различно и лечението трябва да е строго индивидуално.

Има много видове алергии и те непрекъснато се увеличават. Най-често срещаната е тази към полен или така наречената сенна хрема.

Усложненията от алергии могат да бъдат много тежки и да предизвикат шокови ситуации. Едно от тях е уртикарията, или така наречената копривна треска, която се проявява с характерни обриви по кожата.

Друга често срещана алергия е към домашния прах. Плюшените играчки, килимите, възглавниците и чаршафите може да се окажат опасни за всички с алергия към домашен прах.

Влажността в къщата не трябва да е голяма, за да не може акарите да се разпространяват, тъй като те обичат влагата. Д-р Папазова посъветва задължително да се глади бельото и да съхне на слънце, защото то убива личинките на микроорганизмите.Добави коментар