Ако бебето се бави

526
Ако бебето се бави

План за лечение от световен авторитет в инвитрото в Истанбул

В месеца на любовта февруари, Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ и клиника Brüksel IVF and Women's Health Center в Турция подаряват на двойки с проблемно забременяване от България възможност да направят важна крачка към сбъдването на мечтата си за бебе. На 29 февруари те ще могат да се възползват от безплатен транспорт до Истанбул и обратно, безплатен първоначален преглед и изготвяне на план за лечение от един от първите лекари в света, които прилагат инвитро оплождане – проф. д-р Юджел Караман. При мъжки фактор за безплодие и други урологични проблеми, мъжете ще могат да се възползват и от 50 процента отстъпка за преглед и консултация при специалист по урология и андрология.

В инициативата могат да се включат двойки, които обмислят инвитро процедура, както и такива, които вече имат един или няколко неуспешни опита, нуждаят се от гинекологична хирургична намеса за повишаване шансовете за успешна бременност или са с изявен мъжки фактор за безплодие.

Brüksel IVF and Women's Health Center е основан от проф. д-р Юджел Караман - един от пионерите в инвитро оплождането, чийто хирургичен опит включва над 30 000 лапароскопски и хистероскопски операции в Белгия, Великобритания и Турция, довели до положителни резултати.

Проф. Юджел Караман е роден в Турция, където завършва висше медицинско образование през 1978 г. Впоследствие заминава да специализира акушерство и гинекология в Брюксел, където остава да практикува в продължение на дълги години. Участва в първите извършени процедури за инвитро оплождане в Брюксел, усъвършенства уменията си в гинекологичната хирургия и е един от пионерите и първите последователи на много нововъведения в тази област.

През 2008 г., след 30 години практика в реномирани лечебни заведения в Белгия и Великобритания, проф. Караман се завръща в родината си, където основава своя клиника - Brüksel IVF and Women's Health Center. Днес клиниката е референтен център за сложни ендоскопски операции, към която се обръщат за съдействие както пациенти от цялата страна, така и лекари от много лечебни заведения. Освен с успехите си в хирургичното лечение на безплодие, екипът на клиниката се гордее с ембриологичната си лаборатория на световно равнище, защото именно лабораторията е мястото, където се осъществява чудото на асистираната репродукция.

В клиниката се прилагат и най-новите методи при инвитро оплождане. Сред последните нововъведения е техниката ROSI, която е единствена надежда за много двойки, при които безплодието се дължи на мъжки фактор и е налице пълна липса на зрели сперматозоиди при мъжа (азооспермия), дори и след TESE (техника за извличане на сперматозоиди от тестисите). В такъв случай може да се приложи ROSI или инжектиране на кръгли сперматиди. Техниката е сравнително нова, в момента се усъвършенства, а Brüksel IVF and Women's Health Center вече регистрира първа успешна бременност след прилагането на метода. На практика той дава възможност мъже, считани преди за напълно стерилни, да станат родители със свои собствени клетки.
Допълнителна информация за инициативата и необходимите изследвания е налична на сайта на „Медикъл Караджъ“.

Броят на двойките, които могат да се включат, е ограничен от броя на местата в автобуса, а предварителното записване става на тел. 0877500167.Добави коментар