900 млн. евро за имунизация

97
900 млн. евро за имунизация

Ваксина за дете на всеки две секунди за пет години

Британският премиер Дейвид Камерън обеща 814 милиона паунда (923 милиона евро) в полза на световна програма за имунизация, представена на конференция в Лондон със съоснователя на Майкрософт Бил Гейтс.

"Великобритания ще изиграе пълната си роля. Освен настоящата ни помощ за Глобалния алианс за ваксини и имунизация (GAVI), ще предоставим нови 814 милиона паунда до 2015 г. и това ще позволи да помогнем на повече от 80 милиона деца и да спасим живота на 1.4 милиона души", заяви Камерън.

"Това ще позволи също така да се ваксинират деца на всеки две секунди в продължение на пет години. Т.е. да спасяваме живота на едно дете на всеки две минути", допълни британският премиер на откриването в Лондон на международна конференция, организирана от GAVI.

В тази коалиция влизат обществени и частни партньори - правителства, СЗО, фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и др. Целта й е да събира средства за ваксинирането на възможно най-голям брой деца в бедните страни, пише БГНЕС.

GAVI се надява да събере 3.7 милиарда долара, с цел да ваксинира още 243 милиона деца в 72 страни, като по този начин предотврати смъртта на 4 милиона до 2015 г.Коментари

Коментар: 1
IUubnxyBmWPlBVVdLJ

Wow, that’s a really clever way of thikning about it!


  • 1

Добави коментар