9 прости неща, които правят детето здраво

285
9 прости неща, които правят детето здраво

Здравето е в навиците

Когато детето боледува, родителското внимание е насочено към дискомфорта, който детето изпитва. От друга страна, самият родител също изпитва трудности – трябва да излезе в болничен и се тревожи за здравословното състояние на детето. Практиката сочи, че има различни начини и средства, които помагат за укрепване на детския организъм. Например? Ето за какво говорим:

1. Сол
Всички ние приемаме с храната по-малко минерали, отколкото е необходимо. Причината се състои в небалансираното хранене. Особено силно е въздействието на този тип хранене и като цяло по-замърсената среща върху здравословното състояние на децата. Техният организъм расте и изразходва много вещества.

Специалисти съветват да прибавяме във водата във ваната на детето 2-3 шепи морска сол. По този начин стимулираме преодоляването на минералния дефицит в тялото. Освен това морската сол почиства и успокоява кожата, влияе благоприятно върху дихателната система и успокоява организма, като подпомага процеса на заспиване нощем.2. Давайте възможност на детето да заспива на тъмно.
Сънят е жизненоважен за децата. По време на съня тече процесът на растеж, делене на клетките и други важни процеси. Изкуственото осветление не позволява на тялото да се отпусне.

Невъзможността нормално да се заспива влияе върху функциите на хипофизата и може да доведе до неприятни последствия за растящия организъм. Не слагайте компютър или телевизор в детската стая. Вечер, ако е необходимо, дърпайте завесите, за да осигурите спокоен нощен сън на детето.

3. Не пречете на детето да се цапа.
Понякога сме прекалено взискателни към детето и искаме да го защитим от абсолютно всички микроби и мръсотия. Това не е най-добрият избор, който можем да направим. Стерилизирането на средата около детето не позволява на детския организъм да се запознава с микробите и да гради имунитет. Някои специалисти смятат, че играта в пясъчника спомага за избягването на развитие на алергии и астма. Позволете на детето да прекарва повече време босо.

4. Не прекалявайте със средствата за слънцезащита
Защитата от ултравиолетовите лъчи е необходима, разбира се. Но прекомерната употреба на кремове срещу слънце не позволява на организма да изработва необходимия витамин D.

5. Контролирайте консумацията на наситени мазнини
По-голямата част от мазнините в хранителното меню на детето е желателно да съставляват ненаситените мазнини – мазна риба, растителни масла и т.н. Напълно да изключвате наситените мазнини е грешка.

6. Гответе редовно супа
Супата с пилешки бульон съдържа цяла палитра хранителни вещества, които са ценни за имунната система на детето, за неговите кожа, кости и мускули.За полезния зелен фасул

7. Поддържайте бактериалния баланс
Червата на новородените деца са стерилни. По време на раждането и през първите дни от живота си бебето взима част от микрофлората на майката. Впоследствие небалансираното хранене, приемът на антибиотици и други фактори разбалансират чревната микрохфлора и организмът започва да страда и да отслабва.

Редовно слагайте на масата у дома храни, който укрепват бактериалния баланс – кисело мляко, натурални пробиотици, плодове, зеленчуци, ферментирали храни и т.н.8. Ограничете количеството на химическите препарати у дома
Внимавайте колко химия използвате у дома. Детските шампоани, пяната за вана, лосионът след къпане, кремът срещу подсичане, репелентът срещу насекомите, сиропът срещу кашлица и т.н. – всички те са помощници, но вкупом представляват сериозен удар срещу имунната система.9. Дайте възможност на детето да се движи
По природа децата са подвижни и сами се стремят към активност. Не се старайте да ограничавате движението им. Създайте им условия, в които да изразходват енергията си и да укрепват тялото си. Постарайте се детето ви да разполага с максимални възможности за активна игра.Коментари

Коментар: 1
hranene

za supata e 100% vqrno.


  • 1

Добави коментар