9 г. ни краде диабетът

103
9 г. ни краде диабетът

Жвиещите в градски части са два пъти по-предразположени към болестта

Хора на средна възраст, диагностицирани с диабет, могат да изгубят около 9 години от животите си, предаде The Independent. Китайските учени, провели изследването, са достигнали и до извод, който сочи, че живеещите в градски части са два пъти по-предразположени към заболяване от диабет.

Въпреки това обаче, диабетиците, които се наслаждават на живота на село, могат да имат по-кратка продължителност на живота от тези, които живеят в по-големите населени места. Броят страдащи от болестта в Китай през последните десетилетия се е увеличил четирикратно.

Днес около 100 млн. души там са с такава диагноза. Един от най-притеснителните факти е, че и все повече млади хора заболяват от диабет и така населението все повече застарява, посочва вестник "24 часа".

Броят на смъртните случаи, дължащи се на болестта, продължава да нараства. Заболяването увеличава и риска от смърт от удар, различни форми на рак, хронично чернодробно заболяване, цялостна инфекция, хронично бъбречно заболяване или исхемична болест на сърцето.Добави коментар