9 естествени средства за лечение на кашлицата

1715
9 естествени средства за лечение на кашлицата

В студения сезон все по-често около нас чуваме кашлящи хора

В студения сезон все по-често около нас чуваме кашлящи хора. И по един или друг начин е лесно да ни прехвърлят бактерии, които ние да предадем на семейството. А тези, които са най – лесно уязвими са децата. Всеки родите знае колко неприятно е усещането да вижда детето си кашлящо и да не знае как да му помогне. Ето защо ви предлагаме няколко натурални средства, с които да се справите с тези симптоми.

Пилешка супа

Това е стар народен лек, а изследванията показват, че тя има противовъзпалителни свойства. Топлината действа и като естествен инхалатор, защото помага за облекчаване на нослето.

Топли или ледени напитки

Топлите или много студени течности са отлично средство за лечение на кашлицата на малкто дете, защото изтъняват слузта, която предизвиква кашлицата. Плюс това течностите успокояват сухото гърло и помага при дехидратация. Накарайте детето си да пие ледена вода, студен или топъл сок или безкофеинов чай, смесен с мед.

Ледени близалки

Деца на възраст 4 и повече години могат да смучат твърди бонбони без захар или дори замразени плодове. Ледени близалки или натрошен лед са чудесен избор за по-малко дете с раздразнено гърло, предизвикващо кашлица.
 

Мед

Проучванията показват, че медът помага  за облекчаване на кашлица на детето, както и да спи по-добре. Давайте им само, ако са над 1 г. Тъмният мед е по – доброто решение, защото е богат на антиоксиданти. Давайте половин чаена лъжичка на деца на възраст от 1 до 5 години и една чаена лъжичка на деца на възраст от 6 до 11.

Овлажнител

Дръжте овлажнител в стаята на детето си, за да помогнете за отпушване на нослето и за облекчаване на дишането.

Гаргара

Едно от най-простите средства за лечение на кашлица за малко дете включва сол и вода. Просто смесете половината чаена лъжичка сол с 220 мл вода, след което дайте на детето си да направи гаргара.

Повдигнете главата

Повдигнете главата на детето с допълнителна възглавница през нощта. Това ще отвори дихателните пътища и слузта ще слиза надолу.Добави коментар