7 съвета за бързо облекчаване на мигрената

296
7 съвета за бързо облекчаване на мигрената

Силно главоболие, гадене, световъртеж и непоносимост към светлина и шум. Тези, които страдат от мигрена, знаят какво означава това

Силно главоболие, гадене, световъртеж и непоносимост към светлина и шум. Тези, които страдат от мигрена, знаят какво означава това. Болката продължава дълго и се премахва по-трудно, посочва Дарик радио. Ето 7 съвета съвета за бързо облекчаване на мигрената:

1. Леден компрес

Според лекарите ледът има успокояващо въздействие върху болката. Може да си сложите леден компрес на главата, китките, врата и моментално ще почувствате облекчение. Може да използвате и кърпа, намокрена в ледена вода.

2. Лавандула

Маслото от лавандула се прилага при всички форми на главоболие, безсъние, стрес и умора. Може да е във форма, предназначена за вдишване или като разтвор за локално приложение. Хората, които си правят инхалации с лавандула при мигренозен пристъп, получават облекчение на симптомите.3. Ментово масло

Ментовото масло може да потисне дори най-силното главоболие. Ментолът инхибира мускулната контракция и стимулира кръвообращението, което в крайна сметка спира и болката в главата. Масажирайте с ментово масло слепоочията и тила си, за да облекчите болката. Този метод е благоприятен и при състояния на умора, напрежение, стрес.

4. Джинджифил

Учените твърдят, че джинджифилът облекчава болката от мигрена. В подходящ съд смесете сух джинджифил с малко вода. Разбъркайте добре съставките до получаване на гладка паста. Нанесете сместа върху челото с леки и масажиращи движения. Оставете лечебното средство да подейства за няколко минути, след което го отмийте с топла вода.

5. Йога

Йогата е древна техника, която се използва за лечение на най-различни болести. Според изследователите практикуването на основните положения в йогата помагат за облекчаването и дори предотвратяването на мигренозните пристъпи.

6. Масаж

Масажът на главния тилен нерв, зоната в основата на тила, намалява болката при мигрена. Изследване сред хора, страдащи от мигрена, показва, че терапията с масаж намалява пристъпите и успокоява болката.

7. Магнезий

Недостигът на магнезий в организма може да бъде причина за главоболие или мигрена. Редовният прием на магнезий намалява честотата на мигренозните пристъпи с повече от 40%. Източници на магнезий са: бадеми, сусам, слънчогледови семки, фъстъчено масло, овесени ядки, яйца и мляко.

Добави коментар