7 ефикасни начина за справяне с есенната умора

78
7 ефикасни начина за справяне с есенната умора

По един за всеки ден от седмицата, докато се адаптирате

Всяка година се изправяме пред предизвикателството да встъпим в есенните дни по-подготвени и заредени с настроение. Тази година определено ще го направим! Есенната умора и депресия да стоят надалеч!

1. Отидете на тренировка

Физическото натоварване раздвижва кръвта, понижава мускулния тонус и буквално ни зарежда със сили. Освен това елиминира всяка следа от апатия. Най-важното в случая е да подберете точното занимание – танци, фитнес, аеробика, плуване и т.н.

2. Устройте спа ден

Можете да се поглезите в някой спа салон или да организирате спа среща между приятелки у дома.

Ароматерапията, масажът и атмосферата на релаксация в комбинация ще ви заредят с нужното настроение и положителна настройка.

3. Запишете се на курс

Независимо дали става дума за курс за грим, кулинария, китара или т.н. Изберете нещо, което ще ви зареди с положителни емоции в началото на есента. Така няма да почувствате нито капка умора или пък привличане към депресивни състояния. Освен това ще се сдобиете с умения, които може и да ви донесат повече пари.

4. Заредете се с витамини

През есента, казват експерти, организмът изпитва недостиг на витамини. За целта съставете списък с продукти, съдържащ повече зеленчуци и плодове. Правете смутита, салата и плодови десерти. Изключете майонезата.

5. Излезте на среща

Дори и да сте заети вече, не е никак лоша идея да организирате романтична среща. Любовта е мощно средство срещу есенната умора.

6. Разместете мебелите у дома

Разчупването на атмосферата у дома е идеален начин да се настоите на вълна „ново“. Сменете пердетата, калъфките на възглавниците и друг тип декорация. Можете сами да внесете есента у дома или пък да заложите на ярки цветове, които ще противодействат на наближаващите купести облаци.

7. Ставайте по-рано сутрин

Така ще имате време за сутрешна гимнастика, медитация, контрастен душ, приготвяне на вкусна закуска и т.н.

Допълнителният час сутрин ще намали ежедневния стрес и ще имате достатъчно време да се справите с есенната умора чрез изпълнението на приятни ритуали.Добави коментар