6 суперхрани за пролетта

266
6 суперхрани за пролетта

За да бъдем здрави и в добро настроение

Началото на пролетта е изпитание за организма. Авитаминоза, сиво време, чести простудявания – те се отразяват не само върху самочувствието ни, но и върху настроението, състоянието на коса, кожата и ноктите. Добрата новина е, че на пазара има няколко суперхрани, които ще са ви от полза. Включете ги в ежедневното меню.

1/ Киселомлечни продукти

Извара, кисело мляко, кефир – те съдържат витамини от група В. Нормализират работата на нервната система и укрепват имунната система.

2/ Каши

Те насищат организма с полезни фибри. Прекрасен източник на витамини и микроелементи, които са ценни за красотата на кожата, косата и ноктите. Отдайте предпочитание на овесената каша!

3/ Ядки и ябълки


Тези храни съдържат желязо, което е важно на оптималното ниво на хемоглобина в организма. Регулират симптоми като световъртеж, обща слабост и лошо настроение.

4/ Лук и чесън


Фитонциди и антиоксиданти се съдържат в тези храни. Те са отлични защитните срещу пролетните простуди. Освен това са необходими за нормалната работа на ендокринната и нервната системи.

5/ Сушени плодове

Много полезни за работата на червата. Засищат организма с витамини и микроелементи. Идеални за укрепване на сърдечния мускул.

6/ Цитрусови плодове

Те са богати на вигамин С. Имаме нужда от него всеки ден.

 Добави коментар