6 признака за непоносимост към глутена

183
6 признака за непоносимост към глутена

Причината за над 55 заболявания се крие в глутена

Научен факт е, че причината за над 55 заболявания се крие в глутена - растителен протеин, съдържащ се в пшеницата, ръжта, ечемика и др. Храносмилателни проблеми като запек, газове, подуване на корема и дори стомашно разстройство са симптоми. Всеки един от посочените неразположения - резултат на заболяването, се проявяват в една или друга степен според възрастта и индивидуалността на организма.

Пилешка кожа

Синдромът keratosis pilaris, известен като пилешка кожа, характерна за външната страна на ръцете и бедрата, също е симптом. Keratosis pilaris обикновено е резултата на недостиг на мастна киселина и витамин А, както и на малабсорбция, причинена от глутеновото увреждане на чревната флора.

Емоционални проблеми

Емоционални проблеми, свързани с хронична раздразнителности внезапни смени на настроението, може да са причинени от глутена.Кожен обрив

Кератоза и херпетиформен дерматит са две кожни заболявания, които са пряко свързани с въздействието на глутена. Те се изразяват в силен сърбеж, обрив, които се появяват по ръцете, торса, лицето, бедрата и лактите. Други кожи раздразнения, които имитират екзема, може да са сигнал за замърсяване с глутен.

Мигрена

Главоболието е симптом на много заболявания. Мигрената, която е комбинирана с ниско съдържание на желязо и кожен обрив, рисува много по-различна картина. И ако имате мигрена, започваща в рамките на 1-2 часа след приемане на храни, съдържащи глутен, това е съвсем обичайно за чувствителност към глутен.

Малабсорбция на витамини

Ако човек е чувствителен към глутен или не може да го понася, лигавицата на стомаха не може да поема необходимите хранителни вещества от храната. Ниските нива на желязо са разпространен показател на непоносимост към глутен, предупреждава Дарик радио.Добави коментар