6 млн. аборта у нас

103
6 млн. аборта у нас

Стартира кампания "Не на аборта"

В Казанлък стартира кампания - "Не на аборта". Инициативата е на група граждани противници на акта на прекъсване на човешкия живот в зародиш, предаде БГНЕС.

Гражданите настояват за предприемане на мерки за възпитанието на подрастващото поколение по въпросите на аборта. Петър Марчев е един от инициаторите на кампанията. Според него болшинството от жените, които абортират, са жертви на обстоятелства, на които в този момент не са имали сили да противостоят.

"Точно когато са се нуждаели от подкрепа - духовна или материална, от съвет, от любов и разбиране от страна на най-близките хора, те не са ги получили, почувствали са се сами, отчаяни", казва Марчев.

Той е категоричен, че абортът е единствената медицинска операция, която се прави на здрав човек и води до влошаване на неговото здраве. Марчев смята, че трябва с всички средства да се работи за спасяването на всяко заплашено от аборт дете.

Според него това зависи както от родители, учители, ученици, държавната администрация, така и от църкватаq за да се помага на жените, изпаднали в кризисна ситуация, свързана с нежелана бременност.

Малко известен факт е, че от легализирането на абортите в Народна република България през 1956 г. досега чрез тях са премахнати над 6 000 000 неродени български деца.Добави коментар