5 причини за подсичането

417
5 причини за подсичането

Този проблем мъчи всички майки и бебета

Възпаление по дупето на бебето - това е подсичането. Всяка майка се е сблъсквала с него и знае колко неприятно е то. Ето и причините за него, които ще ви помогнат да го избегнете.

Рядка смяна на памперса
Бебешката кожа е изключително нежна и много податлива на външни дразнители. Такива са остатъците от урина, които остават по памперса, след като бебето се изпишка. Ако мократа пелена не е сменяна дълго време, положението може сериозно да се усложни. Изходът е един - възможно най-честа смяна на памперса.

Запаряване
В топлите месеци пелените запаряват бебешкото дупе. Ето още една причина за подсичането. За да го избегнете, оставяйте бебешката кожа да диша колкото е възможно по-често. Подсушавайте я добре след къпане.Грешна марка пелени
При някои бебета дупето се зачервява и изрива заради съприкосновението с еднократната пелена. Ако е нужно, сменете няколко вида пелени, за да стигнете до подходящия за вашето дете.

Козметиката
Бебето може да се подсете и от нещо в състава на мокрите кърпички, които ползвате. А също и заради прекомерната употреба на кремове, които също поставят преграда между кожата и външната среда и тя не може да диша. Избирайте внимателно всичко, което ще има досег с кожата на детето, защото тя е наистина чувствителна.

Промени в организма на бебето
Подсичане при детето може да се наблюдава и когато то е болно или когато му никнат зъби. Прекаляването с определени храни, като кисело мляко, също може да доведе до кожни раздразнения.Добави коментар