5 причини да замените захарта с пчелен мед

231
5 причини да замените захарта с пчелен мед

Идва есента

Ако се чудите с какво да замените захарта, предлагаме това да бъде пчелен мед. Защо? Защото съвсем скоро след въвеждането на тази корекция в менюто ще се почувствате доста по-добре.

Днес ще ви посочим 5 основателни причини, поради които замяната на захарта с мед е най-доброто хрумване на деня!

Медът съдържа по-малко калории

В 100 грама захар се съдържат 398 калории. В 100 грама пчелен мед – 304 калории. Това е с почти 100 калории по-малко. Освен това медът е по-сладък, което означава, че подслаждайки чая си, ще сложите по-малко количество.

Гликемичният индекс е по-нисък


Гликемичният индекс показва доколко ще се покачи съдържанието на захар в кръвта в зависимост от това, кой продукт сте консумирали. Колкото по-висока е цифрата, толкова по-голям е рискът от провокиране на захарен диабет. Гликемичният индекс на захарта е 70 единици, а на меда – 49.

Медът укрепва имунната система

Благодарение на своите антибактериални свойства, медът засилва съпротивителните сили на тялото. Той ускорява процеса на оздравяване при лека простуда.За усвояването на меда не е необходим инсулин

Медът съдържа основно глюкоза, фруктоза и вода. За усвояването на фруктозата не се изисква инсулин. Поради това отсъства риск от претоварване на панкреаса.

Медът ускорява метаболизма

Почти всяка диета предполага отказ от сладки храни. Медът обаче е надежден съюзник в отслабването. Той попълва необходимостта от захар и засища организма с въглехидрати. Консумацията му спомага за преработването на мазнините.Добави коментар