5 грешки при лечението на грипа

160
5 грешки при лечението на грипа

Какво да не правим, когато детето заболее

Щом забележите симптомите на грипа у детете, необходимо е да започнете мигновено курс на лечение. Съществуват често срещани грешки, които можете да избегнете с цел избягвате на последващи усложнения на заболяването.

1. Не стартирайте със самfлечение на грипа.

Дори и да имате опит зад гърба си в такива ситуации, не подценявайте опасността. Самолечението на болно дете носи редица рискове. Вирусите се изменят, а лекарствата стават неефикасни.

2. Не сваляйте високата температура веднага.Високата температура е не просто симптом на грип, тя е защитна реакция на организма, която говори за едно – тялото се бори с вируса.

Не сваляйте температурата, когато тя не превишава 38,5 градуса и не се съпровожда с треска.

Не ви препоръчваме да давате на детето и аспирин. Понякога той предизвиква нежелани здравословни състояния.

3. Не давайте на детето да пие кисели напитки

Да, вирусите се боят от киселия лимон, но при тежка форма на грип рискът от развитие на бактериални усложнения се повишава. За бактериите киселата среда е идеална.

4. Не давайте на детето антибиотик.Без изрично предписание на лекар не го правете. Антибиотиците са безполезни при грип. Грипът е вирус, а вирусите не се повлияват от антибиотика. Освен това последният унищожава всички полезни бактерии в организма на човека и отслабва имунната система.

5. Не повишавайте температурата на въздуха в стаята.

Когато детето е болно от грип, а вие повишите температурата в стаята, вие повишавате риска от влошаване на състоянието. Сухият въздух и жегата предпазполагат към допълнително развитие на вируса на грипа. Често проветрявайте!Добави коментар