5 физически симптома на стреса

442
5 физически симптома на стреса

Физическите признаци на стреса са главоболието, изпитването на умора, проблемите със съня, неспособност за концентрация, разстроен стомах, раздразнителност

Стресът е нормално явление в живота ни. Ако обаче не се справяме с овладяване на напрежението заради стреса, той ще навреди на здравето ни, отношенията в семейството, работата. В дългосрочен план може да се превърне дори в хроничен стрес. Според American Psychological Association този тип стрес е постоянен и продължава дълго време. Може да повлияе на човешката физика и психика.

Физическите признаци на стреса са главоболието, изпитването на умора, проблемите със съня, неспособност за концентрация, разстроен стомах, раздразнителност. Ето 5 физически симптома на стреса:

1. Мускулни потръпвания

Много хора, които се оплакват от подобни потрепвания, също така казват, че са уморени или стресирани. Те се наблюдават, когато малките мускули започват да се съкращават като резултат от стреса. Това се случва по раменете, глезените, лицевите мускули. В този случай е важно да се успокоите и да отпуснете максимално своето тяло.

2. Зъбни проблеми

Стресът кара хората да скърцат със зъби не само насън, но и през деня. Това може да доведе до лицеви болки и зъбни проблеми, предупреждава Дарик радио.

3. Акне

Стресът може да не провокира пряко появата на акне, но моменти на напрежение, водят до появата му. Когато хората са под психологичен или физически стрес, те не се хранят добре, не се наспиват, променят навиците си.4. Възпалени подутини по кожата

Те се появяват внезапно по кожата, провокирайки неприятна болка. Стресът е един от основните фактори, които провокират този тип образувания. Те могат да се задържат до 6 седмици. Нужно е да отделяте повече време за почивка, да започнете да упражнявате любимо хоби, за да се разсеете от стреса на работното място.

5. Падане на косата

Когато сме под стрес, нашата коса е много по-склонна да пада. Причината е, че стресът може да накара белите кръвни телца да атакуват космените фоликули. Според д-р Даниел К. Хол-Флавин са налице три състояния на падане на косата, които могат да се дължат на хроничен стрес. Желателно да направите промени в начина си на живот, които да подобрят вашето самочувствие. Може да се консултирате и с лекар.

Добави коментар