4 мита за болното гърло при децата

347
4 мита за болното гърло при децата

Надяваме се, не вярвате в тях

Есента дойде, а от съвсем скоро и месец ноември. Заедно с понижаването на температурите навън на дневен ред идват обичайните простуди. Добре е още при първите симптоми за проблем, да прибегнем към природни средства. Съществуват обаче редица доста стари, но все още върлуващи митове за болното гърло. Приготвихме ви няколко разобличаващи факти за гърлото. Трябва да ги знаете!

Мит №1: Болката в гърлото – не е болест, поради това няма смисъл да я лекуваме

Учените са доказали, че без лечение болката в гърлото често прераства в хроничен фарингит. Оттук започват и други хронични процеси, сред които тинзилит, кариеси или пък хрема.

Лекарите съветват своевременно да овладяваме симптомите и причините за заболяването на гърлото, за да не допуснем атрофия на лигавицата заради хронично възпаление.

Мит №2: Децата по-често страдат от болка в гърлото

Да, децата по-често страдат от простуда, но възрастните не изоставаме по показателя – боледуване на гърлото. При възрастните дори болката в гърлото може да се прояви не само заради преохлаждане, но и във връзка с професионалната дейност или пък вредни навици.

Мит №3: Плакнене и инхалации – това са най-ефективните методи за борба с болното гърло

Лекарите разобличават този мит с обяснението, че ефективното лечение на болното гърло е пряко зависимо от мястото на локализиране на инфекцията. Това означава, че с изплакване можете да третирате само достъпните места. А недостъпните?

Мит №4: Боли те гърлото – взимай антибиотик

Важно е да определите природата на болката в гърлото. Ако страдате от бактериална инфекция, да, антибиотиците могат да спасят положението. Но ако сте хванали вирус, антибиотиците няма да ви свършат работа.Коментари

Коментар: 1
Болно гърло

За болно гърло не помагат антибиотици, а пробиотици, например таблетки за смучене ЛАКТОФЛОР БИО ПЛЮС. Те съдържат два вида бактерии присъщи на българското кисело мляко. През 2014 г цената беше 8,70 лв за 25 таблетки. Таблетките за смучене инокулират не само устата, но и червата защото бактериите са устойчиви на стомашна киселина и ензими.


  • 1

Добави коментар