2 лъжици оцет всеки ден за добро здраве

112
2 лъжици оцет всеки ден за добро здраве

При проблеми с кръвното налягане и след усилени тренировки

Определени видове оцет могат да заменят тонове лекарства, твърдят учени. Оцетът е богат на антиоксиданти, които възпират процеса на стареене. Той също така забавя процеса на развитие на онкологични заболявания и дегенеративни нарушения на мозъка.

За оцета можем да кажем още, че притежава противовъзпалителни свойства и намалява степента на въздействие на диабета върху организма. Редовната консумация на оцет подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система и намалява кръвното налягане.

Има данни и за това, че течността, която често се използва в кулинарията, помага на спортистите за възстановяване след усилени физически натоварвания.

Ако човек ежедневно консумира оцет, апетитът му намалява. Това го прави идеална находка за хората, които искат да се освободят от излишните килограми.

Какво е оцет?

Според учените, ежедневната употреба на 1-2 лъжици оцет може да повиши нивото на съдържащия се в организма „добър” холестерол.

Те са потвърдили теорията си с експеримент, в който взели участие 120 доброволци. Част от хората приемали оцет, а останалите – плацебо.

Експериментът продължал два месеца. В заключение станало ясно, че хората, консумирали оцет, имат повишени нива на „добрия” холестерол.Добави коментар