14 са положителните проби за салмонела в детска градина „Бреза“

216
14 са положителните проби за салмонела в детска градина „Бреза“

Продължава изследването на децата от детската градина, които не са били в детското заведение на 20 април

От 20 април до момента е установено, че 14 лица от старозагорската детска градина „Бреза” са с положителни проби на салмонела ентеритидис. Това са 12 деца от Втора група, от които две заболели и 10 здрави заразоносители и двама души от персонала – здрави заразоносители (помощник-готвач и помощник-възпитател).

Положителните на салмонела лица са отстранени от детското заведение и са насочени към личните им лекари за лечение по антибиограма.

Продължава изследването на децата от детската градина, които не са били в детското заведение на 20 април. В градината се приемат деца само с отрицателни резултати за бактериално носителство, съобщава Дарик радио.

На 20 април стана ясно, че 11 деца на четири и на пет години и помощник-готвач в детска градина „Бреза“ в Стара Загора са с доказана салмонелна инфекция. Извършена е повторна крайна дезинфекция на цялата детска градина, като това е направено още на 20 април.

Областна дирекция по безопасност на храните в Стара Загора предприе повторно вземане на проби от храна и отривки от външната среда на кухненския блок, резултатите от които са без отклонения от нормата. 

Добави коментар