11 паралелки минаха за ден на онлайн обучение във Великотърновско

182
11 паралелки минаха за ден на онлайн обучение във Великотърновско

Нивото на заболеваемост в областта е 370 на 100 000 население

В област Велико Търново 11 паралелки в 8 училища за един ден минаха на дистанционно обучение заради болни от Covid-19 ученици. Няма проблеми с обучението в електронна среда, увериха от Регионалното управление на образованието.

Поставените под карантина училищни паралелки във Великотърновска област са 1,35 % от всички класове в областта, не се налага випуски да преминават изцяло на дистанционно обучение, заяви за БНР инж. Розалия Личева, началник на Регионалното управление на образованието:

„Притеснително е, че за един ден имаме по-голям брой паралелки, но в същото време следим заболеваемостта, общата, на областно ниво и там няма рязко завишаване“.

Във Великотърновска област се увеличава броят на учителите, които са пожелали да се ваксинират, посочи инж. Личева и припомни, че в началото на учебната година само 19 на сто от педагозите в региона са били ваксинирани или са преболедували Covid-19.

Нивото на заболеваемост в областта е 370 на 100 000 население, свободни са 23% от леглата в специализираните болнични сектори. 

Добави коментар