10 натурални средства срещу всякакви алергии

312
10 натурални средства срещу всякакви алергии

Довете се на природата!

Алергията, от която страдаш, те влудява. Отново се налага да използваш различни лекарства, а така не ти се иска. Тогава можеш да заложиш на няколко натурални средства.

Ето какви са възможностите:

1. Солен разтвор за промиване на носа

Това средство се препоръчва както от източни, така и от западни лекари. От теб се изисква да промиваш носа си със солен разтвор. Така се отмиват алергените и други дразнители.

 2. Овлажнител на въздуха

Зимата си отиде и сигурно смяташ, че овлажнителят за въздух е излишен. Не, все още можеш да извлечеш полза от него за здравето си. Чрез овлажняването на въздуха се отстраняват алергените. Миниатюрните водни капчици се свързват с алергените, правят ги по-тежки и падат на земята. Така не можете да ги вдишаш.

 3. Уред за прочистване на въздуха

Препоръчително е да го използваш в спалнята. По този начин най-ефикасно се отстраняват спорите и полените във въздуха.

 4. Инхалации с пара

Запушен нос? Не се възпирай и приложия стария метод с инхалациите над гореща вода. Сложи етерично масло и вдишвай дълбоко.

Можеш да използваш 3 капки етерично масло от евкалипт, 3 капки етерично масло от розмарин, 2 капки етерично масло от мирта и още 2 капки етерично масло от чаено дърво.

Повтаряй процедурата 3 пъти дневно, като дишаш дълбоко над получения разтвор в продължение на 5-10 минути.

5. Пробиотици

Вероятно асоциираш пробиотиците като "добри" бактерии, които можеш да откриеш в киселото мляко. Подобрявайки храносмилателната система, те засилват имунната система. А това е изключително добър показател, когато имаш проблеми с алергиите.

6. Пчелен мед

За този метод няма достатъчно научни доказателства, но пък дори и да опиташ, нищо страшно няма, тъй като не се наблюдават странични ефекти.

 7. Кверцетин

Тази субстанция, която може да бъде открита в обвивката на лука и ябълките, представлява натурален антихистамин.

8. Коприва

Тази билка се бори успешно с редица алергии. За да направите отвара от нея, използвайте кипнала вода. Сложете в нея торбичка чай от коприва. Запарете за 15 минути.

9. Акупунктура

Не е ясно точно защо, но акупунктурата е способна да облекчи симптомите на редица алергии. Особено ако започнете процедурите около месец преди пиковия сезон.

 10. Хомеопатично лечение

Хомеопатията използва различни разредени количества билки и есенции от цветя.Добави коментар