10 начина да избегнем преумора на очите

149
10 начина да избегнем преумора на очите

Повечето от хората, които работят на компютър, страдат от преумора на очите

Повечето от хората, които работят на компютър, страдат от преумора на очите. 

Симптомите са познати. Клепачите ви се изморява и изсъхват, започвате да усещате главоболие, а способността ви да се концентрирате върху работата се изпарява. Тези ефекти водят до понижаване на производителността, сочат проучвания.  

За да избегнете преуморяване на очите на работа, можете да прилагате следните няколко неща, препоръчани от Business Insider: 

Използвайте достатъчно голям размер шрифт.

Ако текстът на екрана ви е прекалено малък, ще напрягате очите си, за да четете. Буквите трябва да са големи най-малко 3.5 милиметра.

Почивайте си на всеки 15 минути, за да помогнете на мускулите, които отговарят за фокусирането да се възстановят.

Човешкото око разполага с доста мускули. Някои от тях са конкретно за фокусиране на погледа. Както и другите мускули, те се изтощават, ако работят прекалено дълго. Така че спирайте периодично и поглеждайте напред, като в сградата от другата страна на улицата например, тъй като това позволява на тези мускули да се възстановят.

“Докато четете, очите ви извършват по около 10 000 движения на час," казва преподавателят от университета Корнел Алън Ходж. "Важно е да спирате на всеки два минути и да позволявате на очите ви да отпочинат.”

Закривайте с длан очите си, за да ги предпазите по време на важен проект.

Ако искате да помогнете на очите си, можете да ги закриете с центъра на дланите си, което им позволява да си отпочинат.

"Това на практика е медитация за очите," казва офталмологът Едуард Кондрот. "Поемайте си бавно и дълбоко въздух и отпускайте мускулите на очите си. Това е чудесен начин да освежавате очите си по време на дългите компютърни проекти."

Мигайте повече, за да предпазите очите си от изсъхване.

Когато човек се взира в екрана, мига по-малко, което пречи на очните ябълки да си набавят веществата, от които имат нужда. Премигвайте съзнателно на всеки 10-15 секунди, за да избегнете изсъхване на очите, съветва Кондрот.

Вижте останалите тукДобави коментар