1 час упражнения срещу рак

173
1 час упражнения срещу рак

Дамите, които по час на ден спортуват, намаляват риска от рак на гърдата с 11%

Жените, които всеки ден отделят по един час за физически упражнения, независимо от килограмите и възрастта им, имат много по-малка вероятност да се разболеят от рак на гърдата, твърдят изследователи.

Дамите, които по час на ден тонизират тялото си със спорт, намаляват риска от развитие на болестта с 11%. Движението повече от препоръчителното време допълнително увеличава защитата в сравнение с най-слабо активните жени, сочат резултати от проучване, обявени на здравна конференция в Глазгоу, Шотландия.

Тъй като резултатите са независими от гледна точка на телесна маса, защитните реакции трябва да се дължат повече от контрола на теглото, коментират учените. Възрастта, на която дамите започват активно да се занимават със спорт "изглежда е без значение", тъй като специалистите не са отбелязали по-нисък риск от болестта при ранното започване на ежедневни тренировки от страна на дамите.

Въпреки все още ненапълно ясните резултати, изследователите съветват жените да не спират спорта и да се грижат за телата и здравето си, посочва БГНЕС.



Добави коментар