Зимна рожба?

93
Зимна рожба?

Интересни факти за родените през зимата деца

Дори периодът от годината, в който сме родени, има значение. Какво казват наблюденията за децата, появили се на бял свят през зимните месеци?

Те се учат по-добре
Зимните деца обикновено са няколко месеца по-големи от връстниците си, които са родени през лятото. През първите години от живота няколко месеца са от огромно значение. Децата, родени през зимата, са по-развити и психически по-готови. Поради това получават по-добри оценки в училище.

По-едри са от летните деца
Изследвания сочат, че зимните деца се раждат по-тежки. Причината за това е неясна, но вероятно скоро учените ще разберат.

Зимните деца често се раждат преждевременно
Това е така, тъй като през студените месеци е по-голяма вероятност от разболяване от грип или пък вирус. А болестите провокират преждевременно раждане.

По-често боледуват
Именно през зимата върлуват вируси и инфекции, а имунната система на детето все още не е укрепнала и достатъчно развита. Поради това пазете детето, ограничавайте контакта с болни.

Зимните деца се нуждаят от добра хидратация на кожата
През зимата въздухът у дома е по-сух, отколкото през лятото. Затова се препоръчва кожата на бебетата да се маже с овлажняващи кремове.
Добави коментар