Жертви, които нашите родители направиха за нас (а ние дори не ги забелязахме)

362
Жертви, които нашите родители направиха за нас (а ние дори не ги забелязахме)

Когато сме малки, приемаме любовта на нашите родители за даденост и не ги оценяваме толкова, колкото заслужават.

Когато сме малки, приемаме любовта на нашите родители за даденост и не ги оценяваме толкова, колкото заслужават. Но като остаряваме, осъзнаваме, че те са се отказали от много неща, за да ни отгледат по възможно най-добрия начин. За да се превърнем в хората, които сме днес, те жертват много неща, преминават през редица трудности и компромиси.

Ето някои неща, които правят мама и татко за доброто на децата си.

1. Дават ни най-доброто, дори когато не са във форма

За родителите децата им са всичко и те биха направили всичко, за да бъдат усмихнати и доволни. Те поставят техния комфорт над своя и дори когато не са в най – добрата си форма, се стремят да им дадат колкото се може повече.

2. Те жертват съня си

Да имаш бебе се равнява на загуба на сън (понякога и с години), но не е само този период. Когато в семейството влезе нов член, настъпват някои големи промени, включително финансови. А това означава повече разходи и по – усилена работа за възрастните, за да подсигурят семейството си.

 

3. Те се отказаха от хобитата си.

Да бъдеш родител сам по себе си е като работа на пълен работен ден. Затова и често появата на бебе ни отказва от някое хоби. Все пак грижата за децата, прекарването на качествено време с тях, гледането е най – важното на този етап.

 4. Оставят всичко, за да се погрижат за нас, когато сме болни

Има причина защо, когато сте болни, автоматично се сещате за родителите си. Откакто сте на този свят, те ви винаги са били нащрек, когато става дума за вашето здраве и благополучие. Само си помислете, колко пъти са имали безсънни нощи, за да следят температурата или да се грижат за вас.

5. Те прекарват повече време с нас и се лишават отчасти от социалния си живот

От съществено значение е родителите да прекарват време с децата си, за да изградят дълготрайни и силни отношения. Но за това, нашите родители трябваше да пренебрегнат социалния си живот, да се лишат от среща с приятели или излизане на партита.

6. Те пестят за бъдещето ни, вместо да харчат за себе си.

Когато пораснем и започнем да работим, осъзнаваме колко е трудно да печелим пари. И сега разбираме колко усилия е коствало на родителите ни, за да подсигурят бъдещето ни.

Когато порастваме, осъзнаваме, че никой никога няма да ни обича толкова, колкото нашите родители. Те ни учат на истинското значение на безкористната, безусловна любов. Родителите посвещават голяма част от живота си единствено на децата си и не биха заменили нито миг от него. Отидете и дайте на родителите си голяма топла прегръдка и им кажете колко силно оценявате всичко, което са направили за вас!Добави коментар