Защо трябва да започнете сутринта си с джинджифил?

659
Защо трябва да започнете сутринта си с джинджифил?

Закуската е най-важното хранене за деня, но може да стане доста скучна

Закуската е най-важното хранене за деня, но може да стане доста скучна. Освен ако нямате джинджифил. Тази универсална суперхрана е дава множество ползи за здравето, от потискане на гаденето до намаляване на мускулна болка. Но какво го прави супер храна? Ето няколко начина да извлечете ползите за здравето от джинджифила в закуската си.

1. Подправете сутрешната си чаша кафе

Кафето и джинджифилът са мощно дуо за борба със свободните радикали, още повече, че кафето е един от най- добрите източници на антиоксиданти в света. За да заредите сутрешната чаша кафе, просто добавете 1 чаена лъжичка. А джинджифиловото кафе не е само пикантно и вкусно, но може да помогне и за храносмилането.

2. Джинджифилов чай ​​за дневната ви доза витамин С

Чаят от джинджифил е популярна напитка за стоплянене в мразовитите зими. Не само, че е топла и успокояваща, но може да помогне и за успокояване на разстроен стомах.

3. Намажете бисквитите със сладко от джинджифил 

Някога опитвали ли сте сладко от джинджифил? Може да не е най-здравословното, но със сигурност е по-добре от традиционните варианти. Независимо дали го купувате или правите свое собствено, на тост или бисквитка е вкусна добавка.

4. Заменете кленовия сироп с джинджифилов

Ако искате нещо по – различно от традиционния подсладител за палачинките, заменете с джинджифилов сироп. Ето как да си го направите у дома:

Смесете 1/4 килограм обелен и тънко нарязан джинджифил, 1 чаша захар и 1 чаша вода. Оставете да ври половин час и охладете.

5. Добавете сок от джинджифил към смутито

Парче или сок от джинджифил е чудесна добавка за сутрешното смути. Тази напитка включва безброй ползи за здравето - от засилване на метаболизма до естествена борба с бактериите.  Също така е особено добро средство за лечение на болка, менструални болки и мускулни травми.Добави коментар