Защо скачането е полезно за здравето именно на жените

22
Защо скачането е полезно за здравето именно на жените

От вас се иска само малко усилие, не говорим за скачане с часове

Учени от университета в Манчестър установиха, че скачането на място е много полезно за женския организъм и осигурява защита срещу опасни болести. Особено за жените, които вече са на възраст над 50 години, е препоръчително да се занимават с този тип физическо натоварване.

Опирайки се на резултатите от проучването, учените казват, че 30 скока три пъти седмично се отразяват положително върху здравето, помагат за сваляне на излишните килограми и са източник на добро настроение.

Преди да стигнат до този извод, е направен експеримент, в рамките на който са взели участие жени на възраст около 50 години. Представителките на слабия пол са изпълнявали различни по натоварване физически дейности, включително скачане.

В процеса на експеримента е регистрирано, че именно скачането се отразява положително върху състоянието на костната тъкан и спомага за избягване на развитието на остеопороза. Отбелязва се, че скачането служи като профилактика срещу венозна недостатъчност и покачване на телесното тегло.

Учените обясняват позитивния ефект с това, че упражненията активизират кръвообращението и подобряват вентилацията на белите дробове.Добави коментар