Защо постоянно се съмняваме във верността на партньора?

494
Защо постоянно се съмняваме във верността на партньора?

5 основни причини

Ако поне веднъж сте се прибирали у дома с усещането, че партньорът ви изневерява, не сте сами. Нормално е да преживявате тежко възможността за дисхармония в собствените ви отношения. Така се проявяват искрената любов и дълбоката емоционална привързаност.

Ако недоверието към партньора се превърне в хронично и ви пречи да се наслаждавате на връзката, то имате повод да се замислите.

Събрахме на едно място 5 основни причини, поради които ревността отравя живота ви.

1/ Начало на връзката
През първите седмици и месеци отношенията тепърва започват – опознаваме се. Ако партньорът все още не е успял да докаже своята привързаност, то ние не знаем какво да очакваме от него.

2/ Нестабилност
Ревността е естествена в отношенията, които не са сериозни. Ако сте убедени, че връзката ви може да се разпадне във всеки един момент, такава е настройката и на партньора ви. Напълно възможно е да търси друга жена.

3/ Негативен опит
Предишните връзки, особено ако сред тях има токсични, тровят живота ни за години напред. Помрачават ежедневието ни със съмнения и тревоги. Поучете се от миналото и не прехвърляйте тогавашните проблеми върху настоящата връзка.4/ Ниска самооценка
Неувереност в собствената привлекателност също може да доведе до безпричинна ревност. Хората, които са склонни да принизяват своите достойнства и самите себе си, търсят причини, поради които не са способни да се радват на щастлива връзка.

5/ Оправдаване на собствените измени
Често най-ревнивите партньори се оказват тези, които са склонни към изневери.Добави коментар