Защо първите дни на морето са опасни?

488
Защо първите дни на морето са опасни?

Знаехте ли за риска?

Първите дни от почивката на морето може да навредят на здравето ви. Това твърдят специалисти, обосновавайки се с внезапната смяна на обстановката за жителите на съвременните мегаполиси. Тя може да бъде много стресираща. Защо? Четете нататък.

Рязката промяна в обстановката кара организма на градския човек, привикнал със съвършено различно качество на въздуха, да се приспособява към условията в морския курорт. Това оказва въздействие върху щитовидната жлеза, предупреждават лекари.

През първите дни на плажа може да навредите на здравето си, ако в организма ви постъпи прекалено много йод, пише Women's Health. Поради това трябва да подходите внимателно при прехода към курортно настроение. Не злоупотребявайте с морските и въздушните бани!

Щитовидната жлеза, която е натоварена със задачата да се пренасрои от условията на дефицит на йод към излишък от йод, може да реагира с усилена работа, с други думи – тиреотоксикоза. Или обратното – да функционира по-бавно, което води до вялост, отичане на крайниците и покачване на теглото.

Към морската почивка организмът трябва да се адаптира постепенно и плавно.

За да избегнете предозирането с йод, през първия ден от пребиваването ви край брега на морето, не се задържайте на плажа повече от 1,5-2 часа.


 Добави коментар