Защо някои от нас не бива да пият кафе?

1680
Защо някои от нас не бива да пият кафе?

Само ще ни навреди

Знаете ли, че някои от нас не бива да пият кафе? Тази топла и ароматна напитка само ще им навреди.

Американски учени доказаха, че умерената консумация на кафе – 1-2 чаши дневно, не носи вреда на хипертониците. Тези от нас обаче, които пият кафето като вода, следва да знаят, че рискуват здравето им сериозно да се влоши.

Какво имаме предвид под неумерена консумация? Над 300 мл дневно.


Вредата от кафето за хипертониците

Кафето при хора с високо кръвно е най-вредно. Защо? При хипертония вече е налице натоварване на сърцето и кръвоносната система, а консумацията на кафе влошава това състояние.

Вредата от кафето при бременните жени


Кафето, както и чаят, способстват за извеждането на калция от костите. По време на бременността жените и без друго губят сериозно количество от калция в името на развитието на скелета на детето.

Вредата от кафето за хората с висок холестерол

В кафето се съдържа кофестол – вещество, което повишава нивото на холестерина, когато консумирате до 5-6 чаши дневно. Този въпрос е особено актуален за жени след 35-40-ата година.

Вредата от кафето при хора, страдащи от безсъница

Основната вълна на въздействие на изпитото кафе настъпва 15-20 минути и продължава около час. Самият кофеин се извежда от организма 5 пъти по-продължително. Поради това хората, страдащи от безсъница, трябва да бъдат внимателни.

Вредата от кафето за психическото здраве


Употребата на кофеин в големи количества може да доведе до развитието на различни психози, епилепсия и параноя.

Вредата от кафето за сърцето и кръвоносните съдове

Кафето засилва сърдечната дейност, възбужда сърдечно-двигателния център и учестява пулса. Поради това хора с болни сърца, не бива да пият кафе.Добави коментар