Защо на някои им е студено и през лятото

437
Защо на някои им е студено и през лятото

Възможностите са няколко

Всеки от нас има поне по един познат, на който му е студено през лятото. Често това става повод за шеги. Лошата новина е, че може да става дума за проблеми със здравето.

Нека ви споделим за какво говорим.

Анемия
При хората, които страдат от дефицит на желязо и ниско ниво на хемоглобина, се наблюдава забавено кръвообращение. То може да провокира кислородна недостатъчност. За да ускорите кръвопотока и да се стоплите, съдовете започват да се разширяват. Освен това постоянното чувство за студ провокира световъртеж и бледа кожа. Дефицитът на желязо може да е провокиран от небалансирано хранене.

Дефицит на витамини
Ако организмът има нужда от повече витамини А и Е, това може да бъде причина за усещане за студ. За да отстраните този проблем, необходимо е да се обърнете към лекар.

Захарен диабет
Поради постъпването на по-малко кръв в клетките, може да усещате студ.

Ниско кръвно налягане
Проблемите с кръвното налягане нарушават кръвоснабдяването. Кръвта циркулира по-бавно, тонусът на кръвоносните съдове намалява, а оттук идва усещането за студ.

Проблеми с кръвоносните съдове
Причините може да са няколко – заради загуба на тонус, кръвта циркулира по-бавно. А поради спазми се появяват проблеми с кръвоснабдяването.
Добави коментар