Защо майчинството е по-трудно от работата

187
Защо майчинството е по-трудно от работата

Майчинството не представлява само игри и разходки

Да погледнем на нещата трезво. Така ще видим важните моменти от ежедневието на майката. Майчинството е период на тежко изпитание. То е по-натоварващо от ходенето на работа. Причините за това са минимум четири.

1/ Нищо не контролираш
За да бъде щастлив човек, важно е да може да контролира по някакъв начин живота си. Контролът над собствения живот – повтаряме, над собствения, пряко влияе на здравето, щастието и житейския успех. А какво е контрол? Вземането на решения и следването им.

2/ Няма резултати
В офиса има различни задачи за изпълнение, приключващи проекти и т.н. Докато у дома, резултатите са мъгляви. Жената е измила чиниите, след час-два отново има за миене. Разнородните дейности, които влизат в тази група, са много. Повтарящият им се характер утежнява и лесно води до развиване на депресия.

3/ В офиса получаваш похвали и благодарност, у дома – нищо
Бебетата са твърде малки, за да проявяват жестове на благодарност, а тя за човека е важен фактор, ценна подкрепа. Без нея няма мотивация да се върви напред.

4/ Работно време – в офиса 8 часа, у дома – денонощно
Майчинството не представлява само игри и разходки. Жената постоянно има грижи по дома и отглеждането на детето. Не са редките случаи, когато се налага да се стои будна в малките часове на деня.

5/ По-малко общуване и подкрепа
Бидейки в майчинство, повечето жени се изправят пред един проблем – липсата на възможност да общуват редовно и както преди. Това се отразява негативно на психиката им.
Добави коментар