Защо краката се схващат?

145
Защо краката се схващат?

С какви обувки бяхте навън днес?

В повечето случаи лекарите смятат, че схващането, макар и болезнено, е напълно безвредно. Всеки човек поне един път в живота си се е сблъсквал с този дискомфорт. Чудели ли сте се каква може да е причината? Случва се в няколко случая:

1/ Бременност
През бременността, поради дефицит на калций, калий, магнезий и витамин В6, някои жени се оплакват от схващания на краката.

2/ Тренировки с по-силно натоварване на краката
Ако правите упражнения и по-голямата част от натоварването е на краката, то трябва да намалите оборотите. Често оплакванията от схващания са през летните месеци. Променете леко тренировката, пийте повече вода и се възстановявайте оптимално.

3/ Лоша циркулация на кръвта
Краката ви може да се схващат, тъй като е нарушена циркулацията на кръвта. Кръвоносната система транспортира необходимите вещества из целия организъм. В случай на слаби съдове, вероятността от схващания е висока.

4/ Заболяване на черния дроб
Ако имате проблем с черния дроб, токсини се натрупват в организма. Оттук е по-висока вероятността от дискомфорт в мускулите.

5/ Неудобни обувки
Краката се пренапрягат, свикват с неудобното положение и когато свалите обувките, кракът не може да се отпусне нормално и това води до схващане.
Добави коментар