Защо е важно да ядем сливи

412
Защо е важно да ядем сливи

Отскочете до пазара още днес

През лятото има изобилие от плодове и зеленчуци. Това е предпоставка да позабравите някои от тях. Например сливата. А този плод заслужава да присъства на трапезата у дома.

В съдържанието на сливите влизат няколко ценни хранителни вещества: витамин С, провитамин А, фруктоза, захароза, фибри, органични киселини, дъбилни и пектинови вещества, а също така макро- и микроелементи.

Освен това този плод съдържа антоциани – вещества, които му придават лилав цвят.

Интересно е, че по съдържание на витамин Е, сливата е един от лидерите сред плодовете. Тя съхранява своите ценни свойства и след преработка.



Хората, които ядат много плодове и зеленчуци, богати на флавоноиди, след които е и сливата, може да се похвалят с по-крепко здраве, по-рядко страдат от болести на сърдечно-съдовата система и злокачествени образувания.



Добави коментар