Защо е важно да общувате с бъдещото дете

170
Защо е важно да общувате с бъдещото дете

То е силно зависимо от настроението на майката, но какво още?

Общуването с детето, което все още се намира в корема на майката, е един от най-важните моменти от емоционалното му развитие. Не бива да недооценявате значението на тези разговори, тъй като дребосъкът не само чува гласа на обкръжението си, но и е способно да отговаря.

Психолози смятат, че бременната жена е длъжна да общува с бъдещото си дете, дори и мислено. Това ще спомогне за укрепване на емоционалната връзка между майка и дете, а също така ще ги защити от външните негативни фактори.

6 причини, които потвърждават тази теза:

1/ Ранният контакт помага да се установи здрава връзка с детето
Не е тайна, че връзката между майка и дете възниква дълго преди раждането му. Става дума не просто за физическа връзка. С практиката майката се научава да разбира детето, а то се опитва да изпраща сигнали за одобрение или не. Например, се поритвания.

2/ Детето ще помни гласа на най-близките хора
Детето много ясно в съзнанието си фиксира гласа на майката. Никога не го забравя. Спокойният монотонен тембър на родния клас дарява детето  усещане за безопасност и комфорт. Колкото по-често общувате с детето, толкова по-добре. Затова отпращаме препоръка и към таткото – нека разговаря с все още нероденото дете.

3/ Детето запомня името си
Ако знаете вече как ще се казва детето, може отсега да започнете да го назовавате.

4/ Общуването положително влияе върху интелекта на детето
Резултати от изследвания доказват, че интелектуалното вътреутробно развитие е крайно важно за бъдещето на детето. Не ограничавайте своята фантазия и акцентирайте върху сфери от живота, които искате детето да знае.

5/ Общуването подобрява настроението и психическото състояние на детето
Детето е силно зависимо от настроението на майката. Чувства и най-малките промени в настройката, тревоги и т.н. Спокойният успокояващ глас ще убеждава детето, че всичко е наред и няма никакви причини за безпокойство.

6/ Положително влияние върху остатъка от бременността
Детето, което е убедено, че се намира в безопасност, ще се развива при минимални рискове. В науката са известни случаи, когато плодът, след майчини молби в проблемни ситуации, са скъсвали пъпната връв и дори да се преобръщали в правилното положение за раждане.Добави коментар