За хлебопекарната: Козунак със захаросани плодове

116
За хлебопекарната: Козунак със захаросани плодове

Празникът наближава. Готови ли сте?

Великденската трапеза не може без вкусен и апетитно ухаещ козунак. В света на кулинарните устройства хлебопекарната заема специално място – с нейна помощ можете с лекота да приготвите основния „гост“ на Великден – козунака.

Приготвили сме една рецепта, която може да изпробвате без опасения, че няма да ви се получи. Преди да пристъпите към приготвянето на козунак в хлебопекарната, трябва да знаете, че класическата рецепта е необходимо да бъде преправена.

Готови ли сте?

Козунак със захаросани плодове

Необходими съставки:

2,5 ч.л. мая на прах
500 грама брашно
½ ч.л. сол
4 яйца
100 грама захар
1 ч.л. ванилин
100 грама масло
80 мл вода
Стафиди
Захаросани плодове по избор
Ром



Приготвяне:

1/ Накиснете стафидите и захаросаните плодове в рома.
2/ Сложете всички съставки в хлебопекарната в същата последователност, в която са изброени по-горе в списъка.
3/ Добавете стафидите и захаросаните плодове.
4/ Печете в режим „Сладък хляб“, „Основен“, „Със стафиди“ или друг, който във вашето упътване е предназначен за козунаци.
5/ Щом козунакът е готов, оставете го да изстине и украсете по свой вкус.



Добави коментар