Яйца по шотландски

183
Яйца по шотландски

Общо време за приготвяне на рецептата - 55 минути

В кулинарните книги на Великобритания може да откриете разнообразие от рецепти „яйца по шотландски“. Пред вас е най-разпространената.

Количество порции: 4
Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 45 минути
Общо време за приготвяне: 55 минути


Начин на приготвяне:

1/ Кипнете вода в неголяма тенджера. Сварете 4 яйца. Необходими са 6 минути. Охладете ги в студена вода, след това ги почистете и ги сложете настрана.

2/ В средна по големина купа смесете кайма, чесън, лимонена кора, 1 сурово яйце, добавете сол и пипер. Разделете сместа на четири части. От всяка една оформете плоски кръгове, в центъра на който трябва да поставите по едно варено яйце. След това обвийте яйцата добре с каймата.

3/ В неголяма купа смесете брашно с ½ ч.л. сол. Във втора купа разбийте едно сурово яйце с 1 ч.л. вода. Смес за панировка сипете в друга купа.

4/ Използвайте фритюрник или тенджера, за да изпържите яйцата. Оформените яйца оваляйте в брашно, след това в яйцето и накрая в панировката. Пържете до получаване на златисто-кафяв цвят. Сервирайте с богата салата.




Добави коментар