Вредно ли е да се заспива с мокра коса?

690
Вредно ли е да се заспива с мокра коса?

Експерти разказаха каква е причината да ви посъветват да…

Специалисти отбелязаха, че разпространеното мнение за това, че спането с мокри коси може да стане причина за простуда, в действителност е само мит. Налице са обаче ред други причини, поради които е крайно нежелателно да лягане в леглото си веднага се къпане, пише изданието Pure Wow.

Дерматолози, трихолози и други специалисти твърдят, че мократа коса е най-предразположена към увреждане. Неконтролируемите движения по време на сън могат да провокират накъсване и заплитане.

Да се спи с мокра коса е вредно за самата нея, тъй като силно се травмира. Ако сте измили косата си преди сън, препоръчвам леко да я подсушите със сешоар, казва експертът Пер Фил Мания.

Битува и мнение, че мократа коса при продължително съприкосновение с възглавницата и чаршафа води до образуване на много бактерии по кожата на главата. Според дерматолога Хал Ветцбух тази теория не е подплатена с научни доказателства.

Безусловно ако страдате от пърхот или друг кожен проблем, не е препоръчително да лягате с мокра коса.


В същото време, казват експертите, ако имате навика да заспивате с мокра коса и не сте станали свидетели на нежелани ефекти, то няма повод за опасения, че здравето ви е в риск.Добави коментар