Витамин D през бременността може да намали риска от алергия при детето

176
Витамин D през бременността може да намали риска от алергия при детето

Не търсете добавки, а естествени източници

Според едно скорошно проучване консумирането на повече витамин D по време на бременност може да помогне за намаляване на риска детето да се роди с алергии. За да се случи това обаче, жените трябва да консумират повече храни, богати на този витамин. Добавките няма да бъдат толкова ефективни.

Тези открития са проведени след преглед на 1 248 бременни жени и техните деца. Участниците се наблюдават от първите три месеца на бременността си, докато децата им достигнат около седем години. Според констатациите си, онези, които консумират количеството витамин D, което се съдържа в една чаша мляко, по време на бременност, имат деца, които са 20% по – малко сенна хрема.

Изследователите препоръчват бременните жени да консумират богати на витамин D храни като риба, яйца, млечни продукти, гъби и зърнени храни.

Витамин D може да модулира имунната система на човека, което обяснява възможността да може да се предпази от алергии - връзката между витамин D и предотвратяването на алергия и астма е интересна тема от известно време.

От екипа изследователи коментират, че тези проучвания са доказателство, че приемът на богато на този витамин храни трябва да залегне в диетата на всяка жена, очакваща дете. И дават един съвет – чаша мляко с малко шоколадов чипс няма да навреди на никого.Добави коментар