В името на доброто утро

51
В името на доброто утро

3-те важни трика за майката с малко бебе

Бебето се е събудило в истерия? Често вината е на родителите, които не успяват правилно да организират ежедневието на детето. Нека да разгледаме няколко сутрешни ритуала за добро самочувствие.

Задължително посрещайте всеки ден с позитивизъм. Умийте лицето си, срешете се, облечете нещо удобно и пристъпете към грижата за бебето. Ако мъникът се е събудил преди вас, то погалете го, изпейте му песничка, докато е още в леглото, направете му масаж.

1/ Време за гимнастика

Щом като новороденото навърши 2 седмици, може да пристъпите към упражненията. Първоначално направете масаж с леки поглаждания. След това динамична гимнастика. Съпроводете своите действия с песнички. Този ритуал ще подобри настроението и на двама ви за целия ден.

2/ Хигиена

От ранно детство учете бебето да се умива. Свалете пелената, с памучни тампони, натопени в отвара от лайка, почистете очите му. За всяко око използвайте по един тампон. Почистете сгъвките на кожата. Срешете детето, ако има достатъчно коса. Не бързайте да слагате следващата пелена. Нека кожата на детето подиша.

Съпроводете процеса на миене с ласкави думи. Така детето ще е спокойно.

3/ А ако детето се е събудило по-рано?

Ако детето се е събудило по-рано и не плаче, не бързайте да отивате при него. Нека известно време си полежи само. Дайте му възможност да разглежда своите ръце и крака, да погука. Щом детето поиска да ви види, появете се. Не бързайте да го гушкате. Кажете му „Добро утро“, поговорете ласкаво с него, свалете му мократа пелена. Така детето ще почувства любовта ви.

Детето се е събудило с плач? Може би нещо го е изплашило? Успокойте го, погалете го и му дайте да хапне.
Добави коментар