Целувките отсъстват в двойката

170
Целувките отсъстват в двойката

4 причини да сте забравили за тях

Всяка двойка има свое отношение към целувките. Ако те отсъстват във връзката и това ви безпокои, то преди да биете тревога, трябва да установите причината за загадъчното им изгубване.

Най-често партньорите забравят да се целуват, защото…

1/ Твърде са заети
Когато приключи „бонбонения“ период, партньорите в двойката биват връхлитани от задължения и отговорности, които трябва да се изпълнят. Рутината буквално убива желанието за целувки. Ставаме твърде заети. Така заменяме чувствените целувки с бързи, незначителни и сухи.

2/ Струва ви се, че партньорът ви игнорира
В началото на отношенията френските целувки са основен показател за привързаност. С времето тя може да изчезне от репертоара. Това може да се стори на един от партньорите като знак, че чувствата са охладнели.

3/ Отсъствие на взаимно разбиране
Страстта е до голяма степен усещане за свобода, отсъствие на страх от самоизразяване. Когато в двойката отсъства страст, причина за това може да бъде не просто баналният навик, а по-сериозен проблем – отсъствие на взаимно разбиране.

4/ Не ви харесва как се целува партньорът
Когато се запознахте и през периода на първите срещи, това не ви е правило толкова голямо впечатление. Сега обаче сте решили, че въпросът е сериозен. Не ви е до неприятни целувки. В отношенията ви има предизвикателство от немалка висина. Първо, целувките провокират в организма на човека производството на ендорфини – те са хормони на щастието. Второ, целувките са залог за здравословни интимни отношения.

Реабилитирайте целувките в отношенията си. Обяснете на партньора, че искате да коригирате този пропуск. Разбрахте ли какъв е проблемът? Разрешете го.
Добави коментар