Тризнаци се родиха с коронавирус, родителите им са здрави

1175
Тризнаци се родиха с коронавирус, родителите им са здрави

На безпрецедентен случай станаха свидетели медици в Мексико

На безпрецедентен случай станаха свидетели медици в Мексико – у новородени тризнаци е открито наличие на коронавирус, съобщи вестник Sol de México, предаде БГНЕС.

Бебетата – две момчета и едно момиче, се появили на бял свят на 17 юни със секцио в една от болниците в щата Сан Луис Потоси в централната част на страната. В изпълнение на въведените медицински изисквания, на новородените е направен тест за COVID-19, който се оказал положителен.

Ръководителят на здравните власти в ката Мигел Анхел Луцоу Стейнер определи случая като "безпрецедентен", тъй като и двамата родители нямат симптоми на заразяване. Той подчертава, че само при едно от бебетата се проявяват симптоми на коронавирус. Състоянието на две от децата се оценява като стабилно, а при третото лекарите отказват да правят прогнози заради пневмония.

Изданието посочва, че това е първият случай на заразяване на няколко деца едновременно с коронавирус. Местите медицински власти ще направят разследване на случилото се, за да установят дали вирусът се предава чрез плацентата. Родителите на новородените са изолирани и се намират под лекарско наблюдение, като все още се очакват резултатите от изследванията за COVID-19.

Добави коментар