Три начина, по които можете да оскърбите бременната жена

169
Три начина, по които можете да оскърбите бременната жена

Бъдете готови за възмутени отговори, независимо какъв разговор водите

Жената през периода на бременността е особено чувствителна към думите и постъпките на близките й. Поради това по-лесно може да се обиди. Ако досега е била обидчива, то не може да си представите колко ранима е сега.

Всички знаят, че бременността е свързана с моменти, когато жената може да се разплача от реклама с кучета и котенца. Представете си, ако мъжът й се прибере у дома без да е купил заръчаното. Внимавайте!

1/ Бременната жена може да се обиди, ако не я попитате как се чувства. Ако пък сте задали този въпрос, но интонацията не е достатъчно доброжелателна и загрижена, горко ви!

Не предлагайте отговор във въпроса си. Например, не казвайте „Добре ли си?“. Може да последва разярено – Как да съм добре в това положение! Не може да се спи!

Бъдете готови за възмутени отговори, независимо какъв разговор водите.

2/ Казали сте й, че е прекалено рано, за да има вече оформено „бременно“ коремче. Това се възприема като директно оскърбление на статуса й на бременна жена. Изобщо не коментирайте размера на корема.

3/ Повече от веднъж питате кога е терминът. И без това текат едни девет месеца, а вие питате за конкретен ден. Като съпруг трябва да помните термина, защото иначе показвате липса на ангажираност.
Добави коментар