Торта-дъга за детското парти

851
Торта-дъга за детското парти

Няма дете, което да не се влюби в нея

Всички деца обичат цветните балони и забавленията. Всички деца обичат тортите. А какво ще кажете за една цветна торта? Притеснявате се, че е твърде сложна? Съвсем не е така. И ако обикновено последните хапки торта ви натъжават, защото свършва, при тази ще предизвика усмивка. Защото в нея се крие изненада.

Торта – дъга с изненадващ пълнеж

Съставки

масло за намазняване

¾ чаша обикновена брашно

⅓ чаша пудра захар

1 ч. л. бакпулвер

60 г масло, разтопено

120 мл мляко

1 яйце

жълта хранителна боя

розова хранителна боя

червена хранителна боя

зелена хранителна боя

синя хранителна боя

пурпурна хранителна боя

бонбони с млечен шоколад на M&M

Мини захарни бонбонки за украса

Маслен крем

125 г несолено меко масло

1 ½ чаша пудра захар  

Начин на приготовление

Загрейте фурната на 180ºC. Намажете 6 еднакви по размер тавички с масло, в средата на която има дупка (или сложете малка метална чаша в обикновена кръгла тава с диаметър 20 см). Сложете брашно, захар, бакпулвер, масло, мляко и яйцето в голяма купа и ги смесете.

Разделете сместа равномерно в шест купи и сложете по малко боя във всяка. Разбъркайте и изсипете в тавичките. Печете блатовете по 12 минути.

Охладете за 2 минути и извадете блата. В случай, че не разполагате с 6 еднакви тави слагайте хартия за печене и повторете процедурата с всеки блат.

Разбийте маслото със захарта на пухкав крем. Започнете да слепвате блатовете като следвате цветовете синьо, зелено, жълто, оранжево, червено, пурпурно. Може да направите и две малки торти като разделите блатовете три по три. Напълнете с бонбони и завършете с масления крем.

Аранжирайте с малки бонбонки. Добави коментар