Топ 5 съвета, когато избираме дрехи за подрастващо дете

1970
Топ 5 съвета, когато избираме дрехи за подрастващо дете

„Мамо, купи ми тази блузка с еднорога, моля те, искам я, искам я-яяя!“ Познато, нали?

„Мамо, купи ми тази блузка с еднорога, моля те, искам я, искам я-яяя!“ Познато, нали?

Дрехите на децата са един от важните въпроси за родителите, които искат да осигурят най-доброто за тях. И това често се превръща в сериозно предизвикателство. Как да успеем да намерим точно онова синьо или задължителния розов еднорог, текстилът да е стабилен, да не предизвиква алергични реакции и накрая да си влезем и в бюджета.

Правилният размер – детска игра или задача с повишена трудност за напреднали
Децата растат бързо и намирането на правилния размер дрехи и обувки се превръща в предизвикателство за много родители. Когато става дума за избирането на подходящ размер дрехи, е най–добре да се вземе предвид височината и теглото на детето, вместо да се разчита на възрастта. Според педиатрите децата от 3 до 10-годишна възраст растат с 4 до 6 см на година.

Затова е добре да имаме предвид, когато купуваме дрехи в началото на сезона, да предвидим в резерв един размер нагоре. Така дрешката, купена през пролетта, ще става на малчугана и през есента. След тази възраст и по време на пубертета има по-рязко израстване на височина, което годишно варира между 7-11 см за момичетата и 8-12 см за момчетата.Колко и какви дрехи да изберем и комбинираме
Добре е през хладните месеци децата да бъдат облечени “на пластове”. Така дрехите по-лесно се комбинират според температурата навън и бързо може да се махне или добави някоя от тях.  За да изглежда добре и да се чувства комфортно, не е толкова важно да затрупваме детето с безброй дрехи, които и без това бързо омаляват.

Важно е да сме сигурни в тяхното качество и устойчивост и как можем да ги комбинираме подходящо. Препоръчително е да се заложи на десени и материи, които се съчетават добре с останалата част от гардероба. Така например бялата блуза и няколко едноцветни тениски и суитчъри лесно могат да се комбинират с карирани ризи и десенирани долнища.

Същото важи и за дрехите от деним, като гащеризони и дънки, както и за любимия и удобен детски клин. Това, разбира се, далеч не означава, че можем да прескочим принтовете с любими детски герои и онзи задължителен еднорог, но винаги в комбинация с нещо едноцветно.

Материалите
При избора на детско облекло трябва да се обърне специално внимание на тъканите. Често върху некачествени дрехи не е указан вида материал, от който са изработени, което може да бъде опасно за здравето, като причини кожни раздразнения или алергия. Подходящи са естествените тъкани, като памук, лен, бамбук, модал и други. Целта е кожата да диша и да се избягват възможни раздразнения.

От качествения материал зависи и удобството, което родителите търсят на първо място. Свободата на движенията и усещането за лекота са нещата, които могат да впечатлят дори децата при избора на дрехи. За да се удължат животът и добрият външен вид на дрехата, обръщайте внимание и на препоръките относно прането. Добре е, дори да отрежим етикета от вътрешната страна, да се постараем да запомним, ако има специфични изисквания за третирането на дрехата.Планирайте детския гардероб в три сезона
Независимо от това с какви възможности разполагаме, достатъчно е да осигурим облекло, което е практично, качествено и в което детето да се чувства добре. Важното е да има дрехи, които да могат да се подменят ежедневно - както бельо, така и връхни. Няколко спортни панталона, клинчета и горнища, които децата предпочитат както за вкъщи, така и за игра и поне един-два варианта за специални поводи.

В крайна сметка, децата растат изключително бързо и често се оказва, че купуваме дрешки, които не могат да се носят повече от един-два сезона. Затова е добре да преценим какви са реалните необходимости и да осигурим необходимото за пролетно-есенния сезон, зимата и лятото. Защото догодина нищо от наличното в гардероба няма да им става.

Pepperts – чудесно решение и за деца, и за родители

Със сигурност не са за изпускате промоционалните предложения на Lidl и собствената марка Pepperts в седмицата от 26 април до 2 май. Pepperts има серия от решения от висококачествен текстил за деца на достъпна цена. Тениски, панталонки, бермуди и чорапки ще бъдат част от продуктовата линия, в която са включени всички основни типове облекло. С изчистени десени и актуални принтове, разнообразието от модели и цветове следва най-новите тенденции.

В крайна сметка, всичко се свежда до онази разпознаваема на марката, семпла, но модерна естетика, предоставяща комфорт и стил, който всеки родител може да комбинира както за звездно парти, така и за дъждовна разходка в парка. Когато става дума за детски продукти, качеството винаги е основен приоритет, затова и  всички Pepperts продукти са тествани и сертифицирани от немския изследователски институт за качество Hohenstein.

Сертификатът е знак за три важни показателя на текстилните изделия на Lidl: неналичие на вредни вещества, съответствие на размерите, обозначени на етикета и физическите качества на дрехата, запазващи функционалната си форма след многократно изпиране, според предписанията на производителя.

А сега не ви остава нищо друго, освен да се уверите сами в най-близкия Lidl.

Добави коментар