Топ 5 най-здравословни храни на планетата

746
Топ 5 най-здравословни храни на планетата

Списъкът с петте най-здравословни храни в света ще ви помогне да разберете основите на витамините и минералите, от които човешкото тяло се нуждае, за да функционира най-добре

Списъкът с петте най-здравословни храни в света ще ви помогне да разберете основите на витамините и минералите, от които човешкото тяло се нуждае, за да функционира най-добре. И допълнителен подтик - цялата тази здравословна храна е наистина вкусна, посочва БГНЕС.

1. Спанак

Една от най-здравословните храни на планетата. Спанакът осигурява енергия и е с ниско съдържание на калории. Пълен е с витамини А, C, E, K, B комплекс (B6, B2, B1) и фолиева киселина (витамин B9) и омега 3 мастни киселини.

2. Малини

Както повечето плодове, малините са пълни с антиоксиданти, за да поддържат тялото здраво. Пресни или замразени, те ни носят витамин С, калций и желязо.

3. Черен шоколад

Според изследванията натуралният черен шоколад съдържа повече антиоксиданти, отколкото повечето плодови сокове - чудесна новина за любителите му. Освен че предпазва тялото от болести и предотвратява сърдечни заболявания, тъмният шоколад е естествен начин за подобряване на настроението.

4. Бял лук

Използва се от векове за предотвратяване на болести, защото инхибира растежа на бактериите, понижава холестерола и кръвното налягане и има сериозна противовъзпалителна сила.

5. Лимон

Лимонът има силни противовъзпалителни свойства и може да помогне за спиране на растежа на раковите клетки. Освен това съдържа толкова витамин С, колкото портокалите.Добави коментар