Топ 5 грешки на плажа

187
Топ 5 грешки на плажа

Настана време да опаковате багажа? Не забравяйте да бъдете внимателни

Лятото е в своя разгар, а ние се стремим към красив и равномерен загар. Последният е естествена украса, която почти никой не отказва. През периода на лятна почивка мнозина се стремят да придадат на кожата си приятен шоколадов цвят. Кои са елементарните грешки, които допускаме, а те касаят безопасността ни?

1/ Излежаване на слънце по време на прием на лекарства
Някои медицински препарати засилват възприемчивостта на кожата към ултравиолетовите лъчи и понижават естествената защита, което може да доведе до слънчеви изгаряния. В черния списък са ред хормонални контрацептиви, антихистаминови и хипогликемични препарати, както и др. Консултирайте се с личния си лекар.

2/ Залагате само на дрехите
Слънцезащитни средства е необходимо да използвате, дори ако смятате, че облеклото ще ви защити. Продължителната разходка крие опасности. Леките тъкани отлично пропускат слънчевите лъчи и са лоши средства за защита.

3/ Използвате парфюм
Дори най-любимият ви аромат може да наруши равномерността на тена ви.

4/ Преяждане на плажа или употреба на вредни храни
Плажът понякога предразполага към обилно похапване. С какво ли не ви съблазняват в курортите. Внимавайте. Някои лакомства може да навредят на кожата ви по време на слънчевите бани. Запасете се отрано с полезни леки закуски. Приемайте достатъчно течности.

5/ Не обновявате продуктите за слънчева защита
Напръскахте се със спрей преди 4 часа? Още преди час-два е трябвало да се напръскате пак. Няма значение дали се къпете. Забравянето за подновяване на защитата е сред най-честите грешки на плажуващите.
Добави коментар