Топ 5 финансови грешки, които разрушават връзката ви

101
Топ 5 финансови грешки, които разрушават връзката ви

Бъдете внимателни, ако се цените един друг

Парите не са най-важното и едно-две финансови предизвикателства не могат да станат пречка за истинската любов. Пречка – не, но съществено могат да развалят атмосферата на финансово доверие и уважение. А без тях някъде?

Кои са финансовите грешки, които могат да разрушат отношенията ви?

1/ Дългове и кредити
Тази тема вероятно въобще не ви настройва на романтична вълна. Твърде трудно е да се градят отношения, когато събирачите на кредитни задължения почукват по вратата.

Научете се да планирате заедно своите разходи. Този съвет важи с пълна сила, ако става дума за големи покупки, заради които се налага вземане на кредит или разсрочено плащане.

2/ Финансова измяна
Прикривате своите доходи и разходи от партньора? Явно търсите начин да се скарате с него. Ако нямате доверие на партньора, смущавате се да обсъждате с него своите доходи или изпитвате дискомфорт при вземането на финансови решения, поговорете за това с него/нея.

3/ Прекомерна пестеливост
Да се учи човек да пести не е лошо. Нормално е. Понякога обаче може да изпаднете в крайност. Опитите да принудите партньора да се откаже от банален комфорт или изискване на разяснения за всеки разход са повод да се скарате.

4/ Липса на обсъждане
Вашите възгледи за парите, воденето на семеен бюджет, планирането и спестяването – всичко това е финансова тема, която трябва да обсъждате свободно с половинката си. Дори да имате разногласия, може да намерите компромисно решение.

5/ Егоизъм
В един общ семеен бюджет всеки един от партньорите трябва да разполага с пари, които да харчи за собствените си нужди. Така е справедливо и разполагате със свобода да се грижите за себе си. Тук обаче трябва да има баланс. Не може единият да пести пари от неща, които му носят комфорт в ежедневието, а другият да сменя смартфоните си всеки сезон.
Добави коментар