Сьомга с хрупкава коричка

34
Сьомга с хрупкава коричка

Тази риба е сред главните герои в ред кулинарни предавания и това не е незаслужено

За да приготвите тази рецепта, заради която ще си оближете пръстите поне няколко пъти, са ви необходими следните съставки:

4 броя сьомга -  филе без кожа
50 грама – твърдо сирене с подправки и чесън
25 грама стрити сухари
2 броя яйчени жълтъци
Половин лимон – и кора, и сок
Половин връзка магданоз
Сол на вкус

Начин на приготвяне:

1/ Включете фурната на средна мощност.
2/ Рендосайте твърдото сирене на ситно, нарежете магданоза
3/ Смесете в чаша сиренето, магданоза, кората и сока на лимона, сухарите, жълтъците. Посолете на вкус. Разбъркайте добре.
4/ Филето сложете в тава. Намажете всяко парче с приготвената по-рано смес. Притиснете я към рибата.
5/ Сложете рибата във фурната. Печете 5-8 минути. Сервирайте с гарнитура от сезонни зеленчуци – печени или пресни. Подходящ е и вареният ориз.



Добави коментар