Сьомга с хрупкава коричка
130
Тази риба е сред главните герои в ред кулинарни предавания и това не е незаслужено
4 броя сьомга - филе без кожа
50 грама – твърдо сирене с подправки и чесън
25 грама стрити сухари
2 броя яйчени жълтъци
Половин лимон – и кора, и сок
Половин връзка магданоз
Сол на вкус
Начин на приготвяне:
1/ Включете фурната на средна мощност.
2/ Рендосайте твърдото сирене на ситно, нарежете магданоза
3/ Смесете в чаша сиренето, магданоза, кората и сока на лимона, сухарите, жълтъците. Посолете на вкус. Разбъркайте добре.
4/ Филето сложете в тава. Намажете всяко парче с приготвената по-рано смес. Притиснете я към рибата.
5/ Сложете рибата във фурната. Печете 5-8 минути. Сервирайте с гарнитура от сезонни зеленчуци – печени или пресни. Подходящ е и вареният ориз.
Добави коментар